|
| Author |
Message |
Cora
Tajna obozavateljica

|
Posted:
Tue Aug 08, 2006 2:32 pm |
  |
tužno je reći dobrodošao jer to znači da si u istoj gabuli ko mi ostali, ali ipak - lijepo da si se pridružio
evo samo par mojih dobronamjernih razmišljanja:
moje mišljenje broj 1: TREBAŠ BITI UŽASNO UŽASNO UŽASNO SRETAN da si negativan nakon 3 mjeseca. i zato terapiju treba nastaviti do kraja kako bi imao šanse da se virus više nikad ne aktivira! ovdje ima ljudi koji su prošli čitavu terapiju i nisu se zaliječili... a ti se žališ?
moje mišljenje broj 2: vidim da si silno jak i snažan, hrabar, cool i ovo-ono, pa onda te neće neka terapijica valjda slomiti? ja sam malecka, sitna, ne znam borilačke vještine, nisam cool, isto se bavim i znanstvenim radom i radim svaki dan 8-9 radnih sati i sama brinem o sebi, peglam, čistim, brinem o psu... i ne žalim se!
moje mišljenje broj 3: nema tih zadataka, te karijere, tog znanstvanog rada (pa da si taman pred nobelovom!) koja bi mene mogla spriječiti, usporiti, zadržati ili ometati u tome da se riješim bolesti koja mi može zagorčati čitav život. imaš šanse biti zdrav... i još se žališ?
moje mišljenje broj 4: kakve su to priče da nemaš nikoga jer imaš HCV? s kim se ti družiš u životu? to da se prenosi seksualnim putem je još vrlo upitno, a i postoji zaštita! ovdje ima nekoliko bračnih parova u kojima je jedan pozitivan a drugi nikad zaražen, uz to imaju zdravu djecu!
moje mišljenje broj 5: čemu ovakve izjave: "Dobro je, necu umrijeti.Nije AIDS. Može se živjeti sa HCV-om život i da se ne lijeci. 70% Azije i Afrike ima ovu boleštinu. Imam 2 noge i 2 ruke. Nisam invalid, mentalno potpuno fxioniram."? - jesi li svjestan da degradiraš...!?! |
_________________ you are alive so LIVE |
|
  |
 |
iva
Ultra forumaš

|
Posted:
Tue Aug 08, 2006 2:43 pm |
  |
Stvarno mi je drago da si nas našao ! Tu imaš priča i priča i iskustava brdo za pročitati, pa je čovjeku onda stvarno lakše (makar se ti izvrsno i 'ratnički' držiš 8) )...
Toliko sad od mene,
čujemo se !
p.s. jadran ti je ovdje tecumseh, a ja sam njegova 'skvo'... |
_________________ Kaos je nepoznati red! |
|
     |
 |
Cora
Tajna obozavateljica

|
Posted:
Tue Aug 08, 2006 2:47 pm |
  |
iskrenost je lijepa, ali treba pripaziti na osjećaje drugih 8) ne brini NO HARM DONE (yet ) |
_________________ you are alive so LIVE |
|
  |
 |
Goran
Novi forumaš

|
Posted:
Tue Aug 08, 2006 2:50 pm |
  |
| Goran wrote: |
Pozdrav svima!
Danas sam se dokopao na T-comu broja udruge ABC Hepatitis, ZG, Medvešcak 32. Na tel. sekretarici je ostavljen broj mbtl-a Jadrana, kojeg sam nazvao, koji mi je u 10 minuta razgovora dosta pomogao.
Ustvari, krizno žarište mog problema bilo je danas, pon 07.08.2006.
Prije otprilike 4 godine utvrdeno je da imam HCV mislim onaj "najtvrdji" genotip 1. U dogovoru sa lijecnikom odlucio sam se na terapiju koju sam jedva dobio, valjda zbog niskih razina kopija virusa u krvi ili tako nešto. Uspio sam tri mjeseca obdržati terapiju.
Prije dva-tri tjedna otišao sam na redovnu, 11-to tjednu kontrolu gdje:
...Metodom polimerazne lancane reakcije umnožavanja ulomka 5' nekodirajuce regije (5'UT) genoma virusa hepatitisa C, u ispitivanom uzorku:
NIJE UTVRÐENA HCV-RNA.
...ja sam mislio super. gotovo. Ne moram više. Onda sam otišao do lijecnika koji mi je rekao, nalazi su odlicni sad još samo 9 mjeseci istu ovu terapiju održati. Nemojte me krivo shvatiti, moj doktor je prva liga. Objasnio je on to meni nekoliko puta kako funkcionira sve samo sam pogubio sve konce.
Ali izgubio sam 3 mjeseca na 180ml pegiliranom interferonu i ribovirinu - koji su mi jako smanjili moje životne aktivnosti.Bavim se znanstvenim radom i kasnim s radnjama. Trebam uskoro na državni ispit iz struke - a potreban mi je sve veci i veci napor kako bih normalno funkcionirao. Živim sam i brinem sam o sebi. Okucnica mi je koma. Ja i Tarzan samo tako živimo. Košnja trave iziskuje ogroman napor. Orezivanje ukrasnog bilja i drveca da ne nabrajam, platio sam ljude da mi to ureduju - sve sam nekako mutaviji i sporiji. Unutrašnjost habitusa je ok - jer mi familija tu izlazi u susret inace bi i to bilo koma. Nakupilo mi se "sitnih poslova" gomila.Naslagao sam preko 80 naslova (cca 20.000 str.) na stolu za pdl i državni - to nitko ne može za mene proci/išcitati. Kao da me nešto tjera da odgađam poslice. Znam, moram se trgnuti da pukne zemljina kora ispod mene. Ovaj jaram inekcija i ribovirina postaje stvarno težak. Sporo i sa puno napora hvatam ritam s kolegama na poslu. Sve mi se odužuje i odužuje i odužuje. Blejim u komp radi nekoliko podnesaka 2gi dan več a prije je to bilo 15tak minuta. Nekako sam sve neuredniji. Mati mi sve više mora pomagati.
Ako 3 dana nisam fizicki aktivan bude mi loše. Sada ljeti pogotovo. Pa se moram baviti puno sportom. Vozim bike 40-50km svaki 2gi dan, trcim 5-6km dnevno i plivam. Iako liječnici upućuju na mirovanje, imam 5-6 treninga tjedno. Borac sam. Mirovanje je ok ali za to moraju postojati idealni uvjeti. Odsustvo svakodnevnih aktivnosti moguće je samo u samostanu/ashramu/komuni. Osim toga za idealno mirovanje potrebno je raditi post 1-2 dana u tjednu radi čišćenja organizma i odmatranja unutrašnjih organa, što je nemoguće jer se ribovirin ne uzima na prazan želudac. Čim se nimalo ne bavim sportskim aktivnostima bude jako gadno. Osjecam fiz. iscrpljenost pa nesanicu, pa dolazi depresija. I to sve u jednom danu. Iskreno, samo bavljenje sportom, to sam sam došao do zaključka, kao dinamičkom aktivnosti dovodi do određ. nervoze. Zato i vrh. sportaši te moja malenkost rade opuštanja, stratchin', vježbe vizualizacije, vježbe disanja te meditacije.
Inace sam hiperaktivan. Barem sam to bio do ove terapije. Iskreno, radije bih u zatvor 9 mjeseci da mogu mjesto ove terapije.
Došlo mi je danas iskreno da odustanem od terapije na jedno 3 mjeseca da posvršavam sve zadace predamnom te onda nastavim sa daljnjim "ribanjem" krvi i jetre.
Jadran mi jeobjasnio da se ne prekida terapija ako ne moraš - da to nije dobro, da su vece šanse punom ozdravljenju. Stvarno mi je trebalo da s nekim popricam o tome tko je u istoj "banani" kao i ja. A lik je bio otvoren i rekao tocno ono što mi treba.
Inace slavonac sam sa zadnjim prebivalištem s osobne u SB, za godinu ako sve bude s poslom ok u ZG (ako budem zdrav damn hehe).Imam 34 godine. Solo sam. I imam vražji HCV. Vegetarijanac sam (lakto - iako izbacujem mlijeko i mlijecne proizvode - jer sam primijetio depru nakon konzumacije doticnih namirnica za terapije) i to mi jako pomaže i to mi je velika prednost. Vidjet cete zašto - opišem vam to u rubrici prehrana kasnije. Apstiniram od: alkohol, meso, riba, jaja, drogs, cigarete vec preko 10 godina. Apstiniram: žene vec preko 4 godine jer ne želim biti gad i zažutiti partnericu.I kondom nije dovoljno dobra zaštita jer je virus HCV-a (i HIV-a, a mislim i HPVa) puno-puno manji od molekule rastezljive gume kondoma, oko 18 puta. Ok, lubrikanti inutra i izvana kondoma koliko toliko pridonose sigurnosti ali ne apsolutnih 100%. NIJE SIGURNO. NOT SAFE. BIOHAZARD. Iskreno, vec sam zaboravio kako žena izgleda u Evinom kostimu. Ali to nije Vaš prblm vec samo moj i niciji drugi. Do sada sam tu glad kompenzirao radom, redom i predanošcu. Što dalje sve teže i teže.
Ali odlucio sam izdržat cu po svaku cijenu. 3down 9 2G.
Moja ishrana je ayurvedska, a volim i vegetarijnske recepte klasičnih domicilnih kuhinja HR i talijanske pogotovo.
Napade depresije ponekad osjecam ali izvlacim se radom, molitvom i meditacijom, duhovnim filmovima, knjigama i sl. Akcije, trileri i sl. me razdražuju samo. Srdžba pohlepa ljubomora je neprijatelj broj 1. Nemam prblm sa "živcima" i nisam nikada konzumirao ikakove preparate za živce. Imam par frendova, poslovnjaci smo i vukovi jedni drugima u poslovnom smislu. Stoga HCV tajim svima osim najužem krugu obitelji. Muško sam, poznajem hrpu borilackih vještina, mlatim boksace 2 kategorije jace u ringu (i to sam prestao - pogodite zašto), ali nekad se tako isplacem krvavim žutim suzama. Ok bude bolje poslije priznajem.
Ne znam kako sam dobio HCV. Niti ću to ikada otkriti. A nije mi više ni bitno.
Dobro je, necu umrijeti.Nije AIDS. Može se živjeti sa HCV-om život i da se ne lijeci. 70% Azije i Afrike ima ovu boleštinu. Imam 2 noge i 2 ruke. Nisam invalid, mentalno potpuno fxioniram. znači sve ok.nemam razloga za žaljenje doista.
Trudio sam se biti iskren u ovomu intro. Oprostit ćete mi ako budem u ovaj tekst vremenom činio sitne izmjene...
Lijep pozz |
|
|
|
  |
 |
Goran
Novi forumaš

|
Posted:
Tue Aug 08, 2006 2:58 pm |
  |
..hvala ivi i Cori što su se odmah javile.
malo sam utriplao svoj intro.
moji pozdravi Jadranu.
nisam uvidio da na forumu ne mogu brisati i editirati...
You can post new topics in this forum
You can reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
...............................................................
ooops sorry
lol |
|
|
  |
 |
iva
Ultra forumaš

|
Posted:
Tue Aug 08, 2006 2:58 pm |
  |
ups, malo se 'ponavljaš', hihi... Koji je sad od ovih par reply-a izabran (teško mi je ono 'uoči razlike' sad). Pa da ti editiram? Samo javi:) |
|
     |
 |
Goran
Novi forumaš

|
Posted:
Tue Aug 08, 2006 3:11 pm |
  |
administratorice ostavi samo zadnji, 4ti, "glavni" post.
Prva tri obriši molim lijepo.
thnx |
|
|
  |
 |
iva
Ultra forumaš

|
Posted:
Tue Aug 08, 2006 3:19 pm |
  |
Vidim da je Nikka već obavila posao
Sad je samo nezgodno što tvoj nije prvi, idem vidjeti da li se to može ! al nema veze . glavno da si tu!!1 |
|
     |
 |
iva
Ultra forumaš

|
Posted:
Tue Aug 08, 2006 3:54 pm |
  |
| Quote: |
| I kondom nije dovoljno dobra zaštita jer je virus HCV-a (i HIV-a, a mislim i HPVa) puno-puno manji od molekule rastezljive gume kondoma, oko 18 puta. Ok, lubrikanti inutra i izvana kondoma koliko toliko pridonose sigurnosti ali ne apsolutnih 100%. NIJE SIGURNO. NOT SAFE. BIOHAZARD |
Mislim da ne treba tako radikalno razmišljati... Kondom je safe... A i CDC monogamnim partnerima čak govori da ga ne trebaju koristiti! Ali, naravno oprez ne škodi 8) ... Evo, tu je bilo nešto po tom pitanju (jest da je 1. dio o letku, ali strpljivo idi dalje, pa dođeš do te teme :
http://hepac05.7.forumer.com/viewtopic.php?t=320&postdays=0&postorder=asc&start=0 |
|
     |
 |
mirko
Forumaš

|
Posted:
Tue Aug 08, 2006 4:02 pm |
  |
dobrodosao i puno srece u lijecenju!!! |
|
|
  |
 |
Goran
Novi forumaš

|
Posted:
Tue Aug 08, 2006 4:05 pm |
  |
hey hvala Mirko i tebi također.
zapravo, puno uspjeha i sreče svima!! |
Last edited by Goran on Mon Sep 25, 2006 9:27 am; edited 1 time in total |
|
  |
 |
iva
Ultra forumaš

|
Posted:
Tue Aug 08, 2006 4:19 pm |
  |
Sad ja jope o intimi...
2 moja bivša su imala HCV (tada nisu nali) + Jadran (nismo u početku znali)... Pa se nismo pazili... I eto mene, dan danas negativne. Isto kao i svi (do sada) parovi koji su nam se javili u udrugu. Neki su po 20 godina skupa... I kod svih je 1 zaražen... (to je bilo ponavljanje od prije nekog posta)... Naravno, opet neću i ne smijem reći, 'nemojte paziti' 8) . |
|
     |
 |
Vanesa
Forumaš

|
Posted:
Tue Aug 08, 2006 10:46 pm |
  |
Haj Gorane, cool je što si nam se ovako lijepo raspisao. Ne može to svatko.
Super je što si negativan i ZATO izdrži do kraja na toj terapiji- to ti je stvarno najbolja motivacija. Znam, teško je misliti sve najljepše i govoriti si dobro sam, kad naravno nisi, kao niti mi koji jesmo, ili ja koja više nisam na terapiji. Vidim svima je isto što se tiče koncentracije - to je bed. Trudiš se....ali nejde. Meni je na poslu 8 h bilo jako teško dok sam bila na terapiji. I da su mi produžili - sigurna sam da bih otišla na bolovanje, jer sam već počela sebi štetiti na poslu a to naravno drugi nisu shvaćali a i ne bi i da su znali kaj mi je. Morat ćeš odlučiti i razmisliti o tom bolovanju, ne mislim da je kod tebe fizički razlog nego koncentracija. Znam da te to jaaaako muči jer je i mene a i svakog ak ima takve simptome i još radi . Meni je bivalo sve gore, ali onda sam prekinula terapiju nakon cc 4 mj i još sam iduća 2 mj bila totalno mentalno u bedu. Naravno i depra brije.
Samo izdrži, ostalo sada nije važno. Bit će prilike da se sve popravi. |
|
|
   |
 |
Goran
Novi forumaš

|
Posted:
Sun Aug 20, 2006 3:57 pm |
  |
Vanessa hvala na riječima podrške.
i tebi svako dobro
best wishes
pozz
Goran |
|
|
  |
 |
iva
Ultra forumaš

|
Posted:
Sun Aug 20, 2006 4:15 pm |
  |
Lijepo što si nam opet svratio
Mi smo malo u gužvi (tecumseh i ja) pa nas je manje na forumu... Ali svratimo kad stignemo...
Čujemo se  |
|
     |
 |
tecumseh
Ultra forumaš

|
Posted:
Mon Aug 21, 2006 12:44 am |
  |
Gorane ceka te pm vec mjesec dana, klikni na inbox! |
_________________ What the bleep! do we know... |
|
  |
 |
Tomislav232
Novi forumaš
|
Posted:
Wed Aug 23, 2006 6:49 am |
  |
Ja se sican kako san ja slicno reagira ka san skuzija da iman c,sve san proucija i to je ok,ali nekako s godinama se sve to smirilo,prvo san krenija korak po korak pa san posto san bija ovisnik kranija na skidanje,pa kad san se ocistija otisa san u komunu 3.god pa kad san tamo prominija sve svoje navike i razmisljanja i naucija nikad ne biti negativan,izasa san prije 3 godine,ima san par cura kojima san svima reka da iman c samo sta bi pustija da se stvoru osjecaji i niti jedna se nije dvoumila niti sekunde biti s menom,iman puno prijatelja bivsih ovisnika koji su s menom bili u komuni,danas je vecina ozenjena s djecom a niti jedan nije sam.Ja san se lani ozenija i imamo kcer zdrava ko dren!Danas niti pijen niti pusin jedino sta volin poisti:-)i i vec je proslo 6 godina otkad znan za C i tek lani san obavija sve pretrage jer u komuni nisan moga,tek sad mi je odobren pegilirani interferon i triba san ga poceti primati u 4.misecu a jos cekam....Cekan vec 6.godina da zapocnen terapiju koja mora biti u redu!Dakle da te nisan vise cuja da kukas,zdrav si ko dren i podhitno nađi curu,koje su to gluposti u vezi s prenosenjem virusa,pazis i gotovo.Me3ni je moja dok.rekla da ne postoji slucaj za koji se zna 100% da je prenesen iskljucivo spolnim putem,uostalom da ga moja zena ima sta bi me bilo briga ka sta nju nije briga,mislim briga je al me voli,ka smo krenili sumnjala je u sve jer je znala di san bija i jos je zdravstveni djelatnik,pa me pitala oma iman li C a ja njoj:iman,uzmi ili ostavi,a ona meni;Uziman,bas me briga:-)Nemas pojma koliko to pogotovo zenama ne igra nikakvu ulogu,pogotovo ako te zavoli:-)
Aj drž se i pozdrav ostalima,malo san rastega a šta ću,uzelo me:-) |
|
|
  |
 |
Goran
Novi forumaš

|
Posted:
Mon Sep 25, 2006 9:35 am |
  |
Tomislav hvala na riječima podrške kao i iznesenom mišljenju također.Puno sreće i uspjeha u liječenju. dugo mi je trebalo da se javim. posl. zauzetost. pozz |
|
|
  |
 |
|
|
|
View next topic
View previous topic
You cannot post new topics in this forum You cannot reply to topics in this forum You cannot edit your posts in this forum You cannot delete your posts in this forum You cannot vote in polls in this forum
|
|