| Author |
Message |
sara
Novi forumaš
|
Posted:
Wed Aug 30, 2006 3:12 pm |
  |
Na terapiji sam mjesec dana. Prvu injekciju sam primila u bolnici i odlucila sama nastaviti jer lakse podnosim terapiju navecer, zbog udaljenosti bolnice ako mi oni daju terapiju to je rano ujutro. Nakon svakog puta brinem dali sam napravila sve kako treba, dali sam primila cjelu dozu, malo je izaslo itd. Ako ima netko tko si sam daje terapiju molim vas da se javite! |
|
|
  |
 |
iva
Ultra forumaš

|
Posted:
Wed Aug 30, 2006 3:32 pm |
  |
Ne znam koji interferon primaš. Moj suprug prima Pegintron u obliku 'penkale' i ja mu pripremim injekciju (eh, lijenost ). Npr. kad staviš iglu na kraju, onda uvijek iscuri malo van, ali piše da je to normalno... (ja sam isto prije stalno paničarila da nešto krivo radim ;)
Zna mu se desiti, nakon što izvadi iglu, da isto malo iscuri - to ovisi o mjestu gdje se pikneš, valjda.. Ali mislim da to nije zabrinjavajuće (to se i meni desi, kad si dajem inzulin, ali to su male količine) |
_________________ Kaos je nepoznati red! |
|
     |
 |
lana
Forumaš
|
Posted:
Wed Aug 30, 2006 5:15 pm |
  |
hej,
Ja primam pegasys i od samog pocetka dajem si terapiju sama. Ne moras se nista brinut, ako prije istisnes zrak sigurno u injekciji ne ostaje nikakva bitna kolicina koja bi mogla utjecat na ishod terapije.
Samo ti nastavi i sretno....  |
|
|
  |
 |
majja
Ultra forumaš

|
Posted:
Wed Aug 30, 2006 7:49 pm |
  |
Ja ti ne mogu pomoci nikakvim savetom, jer MM prima svaku u bolnici, i tako ce ostati do samog kraja!! Sto je sigurno, sigurno je, a ovde kod nas ni ne daju da se iznose inekcije iz bolnice!! |
|
|
  |
 |
tecumseh
Ultra forumaš

|
Posted:
Wed Aug 30, 2006 9:40 pm |
  |
Kap simo, kap tamo, samo da nije slap 8) |
_________________ What the bleep! do we know... |
|
  |
 |
sara
Novi forumaš
|
Posted:
Fri Sep 01, 2006 9:19 am |
  |
Hvala na podrsci, za dva dana idem u bolnicu po novu dozu pa cemo vidjeti. Na mjestu gdje si dajem injekciju nakon dva dana se pojavi crveno plavi krug kao masnica. Primila sam cetri doze i imam cetiri crvna kruga na bedrima koji ne prolaze. Vjerojatno alergijska reakcija. Dali mozda znate za neku kremu koja bi smanjila to crvenilo jer za koji tjedan bit cu ko rak ! Pozdrav svima |
|
|
  |
 |
lana
Forumaš
|
Posted:
Fri Sep 01, 2006 12:34 pm |
  |
Ja preporucam, da se "bodes" u trbuh a ne u noge jer su puno manji oziljci a koliko znam i manje boli. |
|
|
  |
 |
majja
Ultra forumaš

|
Posted:
Fri Sep 01, 2006 1:51 pm |
  |
Vidim pisete uglavnom da imate te pecate na mestima gde primate bocke, MM nema nikada nista??!! Jel on neki izrod??!! A inace, ima jako osteljivu kozu, gori je od male bebe!  |
|
|
  |
 |
iva
Ultra forumaš

|
Posted:
Fri Sep 01, 2006 2:05 pm |
  |
tecumseha isto manje boli kad si daje u trbuh! ali isto nakon 1-2 dana mu 'naraste' tamno-crvena mrlja... i stoji tako oko 2 tjedna... |
|
     |
 |
lana
Forumaš
|
Posted:
Fri Sep 01, 2006 4:32 pm |
  |
| Quote: |
| tecumseha isto manje boli kad si daje u trbuh! ali isto nakon 1-2 dana mu 'naraste' tamno-crvena mrlja... i stoji tako oko 2 tjedna... |
I kod mene isto ali nije strasno, na kraju krajeva ne mozemo bit i lijepi i zdravi 8) |
|
|
  |
 |
iva
Ultra forumaš

|
Posted:
Fri Sep 01, 2006 5:39 pm |
  |
Ma baš su zgodne fleke ! A i gubitak kila mu dobro stoji ;) ...
Samo kad bi još u rezultat terapije bio obećavajući, ehh ... |
|
     |
 |
sara
Novi forumaš
|
Posted:
Fri Sep 01, 2006 11:07 pm |
  |
Bojim se bosti u trbuh, nije cvrst kao misic na nozi. Inace me ne boli kad si dajem ali nakon dva dana nesmijem dirnuti nogu. Puno pomazete. Hvala svima |
|
|
  |
 |
lana
Forumaš
|
Posted:
Mon Sep 04, 2006 12:39 pm |
  |
Bas zbog toga jer je koza na trbuhu meksa, ce te manje boljeti... samo hrabro ;) |
|
|
  |
 |
Vanesa
Forumaš

|
Posted:
Tue Sep 05, 2006 9:19 pm |
  |
Kad sam ja bila na terapiji, isto sam imala puno masnica i na rukama i na nogama (najviše). Srećom bila je zima. A kad sam krenula s trbuhom to se pokazalo najboljim mjestom. Nije niti bolilo niti sam imala neke veće masnice. A i neki ljudi su mi savjetovali da je tu možda i najučinkovitije!
Naravno, nisam se sama pikala, uvijek sam išla u ambulantu. |
_________________ I will survive! |
|
   |
 |
iva
Ultra forumaš

|
Posted:
Tue Sep 05, 2006 11:08 pm |
  |
Evo, ja ko šećeraš koji se pika 5-6 puta na dan na ista mjesta (makar nema takvih reakcija)...
Definitivno TRBUH...
dok sam si davala u nogu, imala sam skroz izobličene noge, pune kvrga i bolilo ko sam vrag..
a po trbuhu jedino zaboli, ak pogodim nekaj, pa zna peći i tak....
ruka mi uvijek nespretna bila... |
|
     |
 |
tecumseh
Ultra forumaš

|
Posted:
Wed Sep 06, 2006 11:28 pm |
  |
| Quote: |
| Bojim se bosti u trbuh, nije cvrst kao misic na nozi. Inace me ne boli kad si dajem ali nakon dva dana nesmijem dirnuti nogu. Puno pomazete. Hvala svima |
Ček, nije valjda da se bodeš u mišić Interferon se daje u masno tkivo. Najbolje par centimetara ispod i sa strane pupka, lijevo ili desno. Valjda imaš malo špeka, nisi kate moss fan nadam se |
|
_________________ What the bleep! do we know... |